Akıllı telefonlar neden patlar?
Akıllı telefon bataryalarının patlamasının nedeni bazen üretici olduğu gibi bazen kullanıcıdan da kaynaklanabiliyor.
Araçta şarj etmek gücü az geldiğinden dolayı bir çok telefonda sorun yaratmaktadır.
Hatta kendim bile mecbur kalmıştım ve araçta şarj etmiştim. Daha sonra telefonum normal prizde 8 - 9 saatte şarj olmaya başladı, %100 şarj olduğu halde hiç oynanmadığı halde bile 1 - 2 saate kendi kendine bitiyordu.
3 defa garantiye gittikten sonra telefonumda şu an sorun yok. Bende batarya şişmesi olmamıştı ama telefonumun beynini bozmuştu.
Fakat kendi orijinal araç şarj soketi ile bir sorun olmuyor diye biliyorum.
Birde dışarıda cafede 1 TL ye hızlı şarj etme diye bir şey var bildiğiniz gibi. Arkadaşlar bu gibi cihazlarda da şarj etmeyiniz bunlardan gelen elektrik de düzenli olmadığından bataryamıza zarar verebiliyor.
Bir diğer nedeni ise çok uzun süre şarjda takılı halde bırakmak. Buda hemen olmasa bile zamanla bataryamızın bozulmasına daha sonrada şişmesine ve tamamen şiştikten sonra da patlamasına neden oluyor.
Özellikle geceleri telefonlarımız şarja takıyoruz. Peki bu doğru mu yanlış mı ?
Bütün gün evde olamadığımızdan yada gündüzleri okula gittiğimizden telefonlarımızı gece şarja koyuyoruz. Bunda ise dikkat etmemiz gereken en önemli şey gece şarja taktığımızda telefonu kesinlikle yastık altına koymamalıyız. Mutfak tezgahına veya mermerin üzerine koyarsak telefon sabaha kadar şarj olurken ısınan bataryanın ısısı seramik yüzeyde daha kolay ve hızlı bir şekilde yayılmasını sağlar bu nedenlede riski biraz azaltmış oluruz.
Eğer şuan bile bataryanız şişmiş ise benim tavsiyem hiç zaman kaybetmeden değiştirebiliyorsanız orijinaliyle değiştiremiyorsanız orijinal olmayan başka bir bataryayla değiştirmeniz.
Bugün yarın değiştireyim derken belkide hiç beklemediğiniz bir anda telefonunuzun bataryası patlayabilir, çünkü böyle bir riskle geziyorsunuz.
0 yorum :
Yorum Gönder